Juf in Malawi

Welkom op mijn blog over mijn stage in Malawi. Mijn naam is Angelique Jongepier en juf in spe. Op dit moment zit ik in het derde jaar van de opleiding Leerkracht Basisonderwijs op de HZ in Vlissingen. Het derde jaar is het jaar dat je een half jaar een minor gaat volgen. Voor mij is dat de minor buitenlandse stage geworden, een keus die al vast staat vanaf pabo 1. Samen met Marit van der Zanden, klasgenoot en goede vriendin, ga ik voor 4 maanden in Malawi stagelopen en onderzoek doen op een basisschool. Samen gaan we dit doen vanuit de organisatie Ontmoet Afrika.

We zullen in Malawi verblijven in het kleine dorpje Mzambazi in een gastgezin. Mzambazi bestaat uit een katholieke kerk, een ziekenhuis en een school. Op deze school zullen wij les gaan geven en onderzoek doen. Omdat er vrij weinig te vinden is over het onderwijssysteem in Malawi gaan Marit en ik dat onderzoeken: we gaan het onderwijssysteem in kaart brengen.

Op deze blog zal ik mijn ervaringen van mijn reis en mijn stage met jullie delen in de vorm van verhalen, foto’s en video’s. Omdat de verbinding in Malawi mij niet altijd zal toestaan om veel contact met jullie te hebben zou ik het ook erg leuk vinden als er eens een kaartje van jullie voor mij in Mzambazi op de mat valt.

Postadres:
Mzambazi Primary School and hospital Angelique Jongepier
Po Box 44, Euthini
Malawi

Neem ook eens een kijkje op ontmoetafrika.nl voor meer informatie over deze organisatie en over Malawi.

 

 

 

Plaats een reactie